noodverlichting

Noodverlichting


Noodverlichting en vluchtwegverlichting geeft bij calamiteiten de juiste vluchtroute aan. Bij duisternis geeft de verlichting personen binnen het pand of bedrijf de mogelijkheid zich te kunnen oriënteren. 

 

Noodverlichting kan een levensreddende functie bieden. Binnen een bedrijf of pand kan de netspanning door brand weg vallen, juist in dit soort situaties spelen vluchtwegaanduidingen een belangrijke rol voor de aanwezige personen. Vluchtwegaanduidingen helpt personen naar de dichtstbijzijnde uitgang naar openbaar terrein.  

 

Het bouwbesluit 2012 vormen de basis voor het ontwerp en onderhoudt van noodverlichting. Er wordt gekeken naar de functie en het gebruik van het pand of bedrijf. De gebouweigenaar is hierin verantwoordelijk en de gemeente of brandweer heeft vaak een controlerende functie.

 

Noodverlichting is een veiligheidsinstallatie en valt daarom onder een onderhoudsplicht. Deze zal minstens één keer per jaar gecontroleerd en onderhouden moeten worden door een erkend deskundige.  

 

Moes Brandbeveiliging adviseert en onderhoud alle bovengenoemde zaken volgens de arbowet en het bouwbesluit. Wij hebben een breed aanbod inclusief vluchtaanduidingen.